На Закарпаття прибула ікона Божої Матері (ФОТО)

20 Вересня 2017 07:00
19 вересня, в Ужгород привезли ікону Божої Матері. Про це повідомляє Мукачівська Православна Єпархія.

“Нині в Богоспасаємий град Ужгород завітала ікона Божої Матері, йменуєма “Страсна”. Зображення лику Божої Матері на цій іконі є незмінно з умиленням і чітко вираженим материнським ходатайством за весь рід людський. Кожний із нас підходячи до цієї чудотворної ікони, проситиме від Богородиці те, що має в своєму серці – адже кожний із нас має свої питання, душевні переживання й проблеми”, – повідомили в єпархії.

“Однак, не забуваймо, що перед тим як сказати “Подай, Господи” чи щось просити собі у Матері Божої, ми маємо поблагодарити за всі ті благодіяння, якими сповна наділені! Просимо і благаємо Царицю Небесну про мир в нашій Українській державі, щоб Господь Її ж пречистими молитвами благословив мирними небом і землею Схід рідної України”, – зазначив в архіпастирському слові Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський під час зустрічі чудотворної ікони Божої Матері “Страсна”, яка є святинею храму села Отченашівка, що на Вінниччині.

Ікона перебуватиме в храмі на честь собору Карпатських святих, що по вулиці Ротмана, 22, до наступного вівторка, 26 вересня, включно. Приложитися до святині можна щоденно з 8 ранку до 19-ої години вечора. За цей період перед шанованою іконою священнослужителі єпархії правитимуть молебні з акафістами.