Андрій Любка здобув премію «CEI FELLOWSHIP»

8 Вересня 2017 08:32

Міжнародне журі під головуванням Патриції Васкотто вирішило присудити «Central European Initiative Fellowship» у 2017 році українському письменнику, нашому Андрієві Любці.

Премія присуджується літераторам віком до 35 років і передбачає ґрант у розмірі EUR 5000 на покриття тримісячного резиденційного перебування письменника в одній із країн Центральноєвропейської ініціативи (Австрія, Албанія, Білорусь, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Італія, Македонія, Молдова, Польща, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Україна, Хорватія, Чехія, Чорногорія).

За словами Андрія Любки, під час резиденції він планує завершити роботу над новою книжкою. Для перебування літератор обрав Словенію, Боснію і Герцеговину та Македонію. Урочисте вручення нагороди відбудеться на міжнародному літературному фестивалі «Vilenica» в Словенії (6–9 вересня).

«Central European Initiative Fellowship» присуджується одному молодому центрально-європейському письменнику щороку (з 2006-го) у спів­праці Центральноєвропейської ініціативи (Трієст, Італія) та Словенської асоціації письменників (Любляна, Словенія).

Газета “Новини Закарпаття”