Як заснути через 1 хвилину: поради медиків

13 Серпня 2017 07:10

Ви полежали в розслаблюючій ванні, випили склянку гарячого молока, кількість підрахованих баранов перевалила за тисячу, а ви все ще очей не зімкнули? Значить, настав час випробувати спеціальну техніку дихання “4-7-8”, розроблену доктором Ендрю Вейлом.

ЗМІ з посиланням на думку випускника Гарварду запевняють: за допомогою цієї унікальної методики будь-яка жертва безсоння може поринути в сон всього за 60 секунд! Причому для цього не потрібні ні снодійні, ні масаж, ні спеціальне освітлення, ні інші надмірності. Всього-то й потрібно – дихати особливим способом!
Отже, для початку потрібно видихнути повітря з легенів через рот, після чого закрити рот і 4 секунди вдихати повітря через ніс. Потім затримати дихання на 7 секунд, а потім повільно видихати повітря через рот, повільно рахуючи до 8.
Автор методики професор Вейля запевняє: дихання в такому ритмі дуже швидко заспокоює нервову систему, що дозволяє заснути практично миттєво. А заснована дана техніка стародавньої індійської практиці, допомагає регулювати дихання.
Суть методу в тому, щоб дати кисню краще наповнити легені. Додаткову кількість кисню має релаксуючим впливом і сприяє відчуттю спокою і розслабленості.