Закарпатка має унікальний дар (ФОТО)

11 Серпня 2017 07:40

Приймає на Свалявщині.Про Марію Іванівну Штулер з села Родникова Гута, Свалявського району в селі кажуть, що вона незвичайна людина-всі хвороби бачить наскрізь, а діагностує їх пальцями. І так, не маючи медичної освіти.У дворіневеликий будинок, де приймає бабуся, виникла черга. Люди тихо перемовляються, скаржаться на болячки. На джипі приїхав з Ужгорода Іван і розповідає, що звертався до різних лікарів, неодноразово побував в санаторій «Хмільник», а вилікуватися так і не зміг. Тільки баба Марія поставила його на ноги за 10 сеансів.

Молода жінка прийшла зі своєю старенькою мамою з с. Плоского, що в Свалявському районі і просила Бога, щоб бабка прожила ще багато років, щоб могла лікувати хворих. До речі, до Марії Іванівни приїжджають не тільки з нашого краю, а й інших областей України,повідомляє Український простір.

Ось двері відкрила жвава худорлява жінка. Запросила в невелику кімнату. Підклала дров у піч, щоб було тепло. Попросила роздягнутися і лягти на ліжко. Накрила рушники. Отже, присівши біля пацієнта, почала проводити долонею по спині і масажувати її-від шиї до попереку і назад.

-Паціенту хочеться дізнатися про свої болячки? – Спитала.- Всі проблеми-в вашому хребті. У шиї між 3-4 хребцями затиснутому нерв. Звідси і головний біль і проблеми з очима, -опускає руки нижче.-Маєте солі між 5-6 хребцями. Мабуть, турбує і серце? Зміни в грудному відділі дають відлуння і на легкі, і не цілком здорові нирки і печінку.

Обмацавши хребет зверху вниз, встановлює діагноз. За 10 хвилин хворий вже знав про своє здоров’я більше, ніж протягом всіх візитів до лікарів. При цьому дивувався, як вдається сільській жінці, яка на підмогу жодного медичного приладу і навіть спеціальної освіти, правильно визначити діагноз і лікувати хвороби.

–Для чого мені якісь прилади, якщо є пальці? – Посміхається старенька, помітивши моє здивування, і додає. -можу обмацати кожну кісточку і відчуваю, якщо в ній якісь зміни.

Далі розповіла наступне: наприклад, якщо під рукою відчуває солі, її аж пече в пальцях, а як натисне на ці ділянки, вони потріскують. Спочатку виявляє відхилення. Якщо є здвиги- кісточки ставить на місце, а солі-розробляє. Менше проблем, коли людина не тягне, а звертається відразу, як вперше відчує біль. Тоді для лікування досить одного-двох сеансів. А як застарілі солі, то не менше десяти.

Дар лікувати перейняла від своєї бабусі. Як була маленькою, постійно крутилася у неї, а особливо, коли приходили хворі і вона їх лікувала. Тоді дівчинка сідала в куточку і спостерігала за рухами бабусиних рук. А тепер ось такою стала. З дитинства М.І. Штулер запам’ятала, що невиліковних хвороб практично немає.

До неї потягнулися хворі з навколишніх сіл. Зараз про закарпатську цілительки знають всюди, в Тернопільській, Івано-Франківській, Рівненській, Волинській та Львівській областях. Щодня вона приймає з десяток хворих. Буває, доводиться вправляти хребти і вивихи ранку до пізнього вечора. Своїх пацієнтів не вважає, а запам’ятовує в основному тих, що мали складні проблеми.