Закарпаття вже готується до зими

8 Липня 2017 08:03

У районах та містах області слід пожвавити роботу з підготовки до наступного опалювального сезону, аби досягти рівня планових показників, які на липень мають становити 40 відсотків.

На цьому наголосив заступник голови ОДА Віктор Мікулін під час селекторної наради про стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи взимку з керівниками районів та міст області. Як повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА Едуард Маляр, у Берегівському, Виноградівському, Великоберезнянському, Воловецькому, Рахівському, Свалявському, Тячівському та Ужгородському районах області, а також в Ужгороді, Мукачеві, Хусті та Чопі виконання завдань із підготовки об’єктів знаходиться в межах плану. Посилити роботу в цьому напрямі слід на Іршавщині, Міжгірщині, Перечинщині, Хустщині та в місті Берегово.

Наразі фахівці інспекції Держенергонагляду проводять перевірку стану готовності теплового господарства до роботи в опалювальний період, про що складають відповідні акти. Проінспектовано вже понад сімдесят котелень в Ужгородському, Воловецькому, Іршавському, Тячіському районах та в Хусті, робота в цьому напрямі триває.

До речі, загальний борг із оплати за спожитий природний газ в області становить півтора мільярда гривень, населення винне 744 мільйони, решта – невідшкодована сума по субсидіях та пільгах. Про це поінформувала начальник ТОВ «Закарпатгаз Збут» Вікторія Томинець. Водночас, як свідчить практика попередніх років, більшість краян намагаються розраховуватися з боргами, накопиченими під час опалювального сезону, влітку.

За результатами наради Віктор Мікулін акцентував увагу керівників районів на необхідності проведення обстеження житлових будинків та об’єктів соціальної сфери на предмет готовності до опалювального сезону. Крім того, доручив розглянути можливості покращення енергоефективності в житлово-комунальній сфері, закуповувати дрова та вугілля, а також вчасно укладати договори на поставку блакитного палива. У районах також мають визначити відповідальну особу за проведення систематичного моніторингу стану підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період. В. Мікулін також наголосив, що всі заплановані роботи слід виконувати своєчасно, чітко та якісно.

 

Газета “Новини Закарпаття”