Рахівщина: Шедеври архітектури можна побачити не виходячи з дому

6 Липня 2017 07:15

У партнерстві з Міністерством культури України, Google Україна оцифрувала вісім дерев’яних церков регіону і створили спеціальний сайт, де можна дізнатися більше про кожну з церков, а також прокласти до них маршрути на Google Картах. 3D-тури всіх цих церков є доступними і в режимі Street View на Картах Google, – пше Рахів.

Всього до списку дерев’яних церков Карпатського регіону ЮНЕСКО потрапили 16 церков — 8 з яких розташовані в Україні і 8 в Польщі. Церкви можна розділити на чотири типи архітектури: гуцульський (Україна), галицький (чотири в Україні та дві на території Польщі), бойківський (дві в Україні і одна в Польщі) і лемківський (всі п’ять на території Польщі).

Віртуальний тур перенесе вас в саме серце Карпат і дасть змогу познайомитися з унікальною архітектурою стародавнього українського мистецтва, шедеврами європейського будівництва культурної спадщини ЮНЕСКО. За допомогою зручної навігації і голосового супроводу ви можете дізнатися цікаві факти про старовинні церкви в українському регіоні Карпат. Здійсніть свою віртуальну подорож по кожній з них і пориньте в атмосферу минулих століть завдяки технології віртуальної реальності.

Завдяки 360 градусним панорамам ви можете не тільки оглянути будівлі церков зовні і погуляти по навколишній території, а й зайти всередину і помилуватися інтер’єром і старовинними іконами.

На сайті «Дерев’яні церкви Карпатського Регіону України» можна зробити віртуальну екскурсію вісьмома автентичними дерев’яними церквами українських Карпат. Серед них і церква Вознесіння Господнього у Ясіня.