Замок “Сент-Міклош” візьмуть у полон… квіти

26 Червня 2017 08:32

1–2 липня фестиваль квітів «Кохання в Сент Міклош» відбудеться в однойменному замку в Чинадійові на Мукачівщині.

Асоціація українських флористів, яка є організатором, обіцяє, що квіткові інсталяціі заповнять кімнати замку ароматами та історіями. Цього року будуть відкриті підземні ходи, що ведуть до підвалів, у яких серед факелів та свічок розмістять експозиції. Також біля зовнішніх стін та в парку працюватимуть 7 команд флористів і помічників-волонтерів.

У програмі фестивалю й шоу- покази відомих флористів, виставка флористичних об’єктів та інсталяцій, виступи музичних колективів, ярмарок виробів із природного матеріалу, продаж букетів зрізаних квітів, віночків, квітковий килим, розкішні фотозони.

Нагадаємо, що перший фест відбувся торік, але у травні. Тоді над квітковими інсталяціями працювали 10 команд флористів із Дніпра, Києва, Запоріжжя, Полтави, Вінниці, Миколаєва. Використали 30 тисяч троянд. Свято викликало чималий ажіотаж, незважаючи на дощ. Завдяки зусиллям художника й орендаря Йосипа Бартоша Чинадіївський замок вже став культурним, духовним та мистецьким центром, а тепер – ще й квітковою столицею.

Оксана ШТЕФАНЬО, газета “Новини Закарпаття”