Як в Ужгороді День музеїв відзначають (ФОТО)

14 Травня 2017 09:00

Сьогодні вхід до замку та до всіх музейних експозицій, що там знаходяться – безкоштовний для кожного. Так само буде і в Ніч музеїв, що відбудеться 21 травня.

Сьогодні в Ужгородському замку людно та весело. Багато туристів та й самих ужгородців прийшли на святкування Міжнародного дня музеїв.

Тут кожен може спробувати зробити гербарій, навчитися танцювати середньовічні та кельтські танці, взяти участь у лицарських боях чи навіть намалювати картину. Серед програми сьогоднішнього свята – лицарські турніри від Клубу історичної реконструкції “Орден Святого Миколая”, середньовічні танці від студії історичного танцю та гри “Тартан”, багато інших цікавих заходів.

До захопливих та жвавих середньовічних танців долучилося чимало охочих, так само багато ужгородців захотіли відчути себе у ролі середньовічних лицарів та вдягнули обладунки. Нагадаємо, що вже в кінці місяця, 27-28 травня, в Чинадіївському замку “Сент-Міклош” відбудеться фестиваль середньовічної культури “Срібний Татош”. Саме там усі охочі, які не потрапили сьогодні до Ужгородського замку, зможуть побачити ще більше захоплюючих середньовічних дійств та забав.

До слова, кілька закарпатських художників сьогодні навіть вийшли на пленер, а окремі картини, написані ними, в кінці дня можна буде придбати.

Свято триватиме до вечора, але організатори наголошують, що сьогодні, 14 травня, в замку відзначають День музеїв, а 20 травня відбудеться ще одне дійство – вже традиційна для Ужгорода Ніч музеїв.

Uzhgorod.net.ua