Рахівщина фестивалить, знаючи про безпеку (ФОТО)

14 Травня 2017 18:14

14 травня у селі Костилівка, що на Рахівщині відбувся традиційний гуцульський фестиваль “Берлибаський бануш”. Пильнували безпеку під час його проведення, а також роповідали про основи безпеки життєдіяльності рятувальники та гірські пошуковці Рахівського району.

Бійці ДСНС провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» в рамках якої нагадали учасникам святкового фесту про правила безпечної поведінки. Так що, окрім полонинської ватри, смачного баношу, бриндзи та інших страв гуцульської кухні на гостей свята чекав пожежно-рятувальний автомобіль та рятувальники 3-ї державної пожежно-рятувальної частини. Окрім цього, враховуючи те, що Рахів – це високогірне місто, яке з усіх сторін оточили гори Карпати, долучились до просвітницької місії й фахівці Рахівського гірського пошуково-рятувального відділення.

Дорослі й малі оглянули пожежний автомобіль та послухали розповідь про його технічне оснащення. Гостям фестивалю продемонстрували альпіністське спорядження, яке рятувальники використовують для пошуку потерпілих у горах. Це, зокрема, снігоступи, льодоруби, щупи, карабіни й мотузки тощо. Особливу цікавість викликав тепловізор гірських пошуковців, за допомогою якого вони проводять пошукові роботи у гірській місцевості. Охочих дізнатись, як він працює та власноруч спробувати було чимало. Усім, хто підходив до автомобілів, рятувальники нагадували правила пожежної безпеки й надавали рекомендації щодо поведінки в горах.

У ДСНС України у Закарпатській області