На Ужгородщині провели конкурс “Золотий соловей” (ФОТО)

12 Травня 2017 07:31

10 травня у Середнянській дитячій школі мистецтв Ужгородського району відбувся ХІХ обласний конкурс словацької народної пісні «Золотий соловей», мета якого виявлення та підтримка юних талантів, сприяння розвитку дитячої вокальної творчості, збереження словацьких народних традицій.

Цього року свято словацького пісенного фольклору зібрало рекордну кількість учасників (82), тому з особливою приємністю хочемо відзначити, що вихованці дитячих шкіл мистецтв міста на високому професійному рівні представили Мукачево.

Гран-прі конкурсу і максимальну кількість балів (10 з 10-ти можливих) у 1-й віковій категорії отримала учениця Мукачівської дитячої школи мистецтв №1 ім. С. Мартона Катерина Шпеник (клас викладача Інни Небесної). Також Гран-прі конкурсу і максимальну кількість балів у 2-й віковій категорії отримала Юліана Тороні з Мукачівської дитячої школи мистецтв №2 (клас викладача Галини Беци).

Перші місця за кількістю набраних балів отримали учениці Мукачівської дитячої школи мистецтв №2: у І-ій віковій категорії – Софія Семйон, у ІІ-ій віковій категорії – Марія Попович. Серед дуетів у ІІ-ій віковій категорії перше місце здобув дует у складі Катерини Немйо та Дар’ї Гузинець.

Дипломантами в цьому конкурсі стали учні Мукачівської дитячої школи мистецтв №1 ім. С. Мартона Юліанна Кабацій, Каріна Багінська, Олександра Косицька та Анастасія Окс (викладачі: Інна Небесна та Світлана Хомин).

Юні вокалісти – переможці конкурсу отримали дипломи і грамоти, а також цінні подарунки та пам’ятні сувеніри від організаторів конкурсу. Особливим подарунком для кожного стала статуетка у вигляді скрипкового ключа, на якому сидить соловейко, виготовлена спеціально для цього конкурсу руками дітей з фізичними вадами.

Відділ культури міськвиконкому