На Закарпатті розцвітають нарциси

5 Травня 2017 07:25

У знаменитій Долині нарцисів поблизу Хуста на Закарпатті почали зацвітати перші нарциси. Невдовзі заповідний масив прийматиме гостей з різних куточків України та з-за кордону, повідомляє ZAXID.NET з посиланням на Khust.Today.

Нині бутони і перші квіти можна побачити біля першого та другого оглядових майданчиків заповідника.

У Карпатському біосферному заповіднику попередили, що традиційного масового цвітіння Долини на початку травня ще не буде. Через холодну, ба навіть морозну весну, цвітіння буде пізнішим, ніж зазвичай.

У заповіднику розповіли і про можливі терміни масового цвітіння – його можна буде побачити уже 6-9 травня. Та найоптимальніший період для відвідин заповідника – 13-14 травня. Проте і ці прогнози є тільки орієнтовними через мінливу погоду.

В адміністрації заповідника також повідомили, що до та після масового цвітіння Долину нарцисів можна буде відвідати за нижчими цінами. Квитки вартуватимуть 20 грн для дорослих, 15 – для студентів та 10 – для дітей. У період цвітіння вартість квитків на 5 грн вища для кожної категорії.

Як повідомляв ZAXID.NET, що одне з найпопулярніших туристичних місць України — Долина нарцисів — частково вигоріла через випалення старої трави, але квіти не постраждали.

Долина нарцисів — заповідний масив, що розташований в урочищі Кіреші, за 4 км від міста Хуста Закарпатської області. З 1992 року перебуває у складі Карпатського біосферного заповідника, що входить до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО.