Біля Ужгорода є лісова казка (ФОТО)

18 Квітня 2017 19:49

Інколи, щоб побачити прекрасне досить просто оглянутися навколо. Щоб відчути справжню красу природи не обов’язково їхати за сотні кілометрів, підкоряти імениті вершини чи відвідувати «родзинки» туристичного Закарпаття.

Усе ця краса всього в декількох кілометрах від обласного центру Закарпаття. Неймовірний ліс, виточений струмками, чисті джерела з тритонами та саламандрами, цвітіння барвінку та інших лісових квітів, що борються тут за кожен промінчик сонця.

А ще неймовірний лісовий еколого-натуралістичний центр «Ужлісу» у с. Кам’яниця – сотні рослин, виставка каміння, викошені газони та вимощені доріжки, наче у ландшафтному парку десь у Європі. В цьому музеї під відкритим небом, що створений із дбайливим ставленням працівників Ужгородського лісгоспу, відчуваєш себе як у храмі Природи. У центрі, окрім душевного спокою і відпочинку, можна віднайти багато цікавої інформації про багатства, що дарують Карпатські ліси, в оточенні яких нам так пощастило проживати.

Цікаво тут у будь-яку пору року і дорослим і дітям. Уся атмосфера тут насичена благоговінням до природи і важливості її збереження.

Ці кілька годин Великоднього вихідного подарували надію – може таки навчимося берегти нашу природу?

Василь СМАГА