Як в Ужгороді зиму проводжали

16 Лютого 2017 21:06

У суботу, 11 лютого, у Боздоському парку в Ужгороді стартував традиційний фестиваль «Ужгородська палачінта». Вже вісім років поспіль свято згуртовує друзів, дарує гарний настрій, висмикує людей із буднів – веде у свято.

Дійство розпочалося з вітального слова заступника міського голови Ужгорода Олександра Білака. Чиновник подякував організаторам за щорічне свято, і побажав, аби ці традиції поширювалися і на область загалом.

Потім слово взяв один з головних організаторів фестивалю – Сергій Денисенко. Чоловік зауважив, що радий бачити всіх гостей. і побажав присутнім гарного дозвілля. Далі містян та гостей Ужгорода розважав вокальний ансамбль «Віолочка» та народний колектив з районного будинку культури.

Артисти співали для глядачів колоритні в’язанки закарпатських композицій. Окрім того, на фестивалі пригощають традиційними млинцями та іншими смаколиками, а також на «Ужгородській палачінті» діє безпрограшна лотерея від «Руху підтримки закарпатських військових, різні атракції для дорослих та дітей.

До слова, вже традиційною та улюбленою розвагою для гостей свята став, так званий, стовп з призами. Учасник повинен вилізти на стовп (приблизно 6 метрів заввишки), і скинути звідти чобіт з цінним призом від партнерів фестивалю. Цього разу першим щасливчиком конкурсу став ужгородець Артур, який швидко та завзято видерся нагору за презентом.

Намагалися здобути приз і зовсім юні ужгородці, однак, здолати висоту не змогли, та попри все залишилися задоволеними бо отримали заохочувальні призи за спробу. Ввечері ж на гостей «Ужгородської палачінти» чекало яскраве фаєр-шоу» .

Вікторія Лисюк, «Час Закарпаття»